Safescan 2265 G2 - Update Instructies

• Centrale banken werken voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van hun valuta. Wanneer zij een nieuw bankbiljet introduceren of een nieuwe vervalsing ontdekken, kunt u uw Safescan 2265 eenvoudig updaten door de onderstaande instructies te volgen.

Houd er rekening mee dat u de Safescan 2265 alleen kunt updaten voor nieuwe Eurobiljetten en Britse Ponden.

1. Zet uw computer aan en ga naar www.safescan.com/downloads. Selecteer vervolgens de optie Biljettelmachines.

2. Klik daarna op de Safescan 2265 en selecteer het partnummer dat overeenkomt met uw apparaat. Weet u niet zeker welk partnummer u moet selecteren? Kijk dan op het productlabel op de achterkant van uw apparaat. Als het partnummer daar niet staat, kunt u deze uit het serienummer halen die op de sticker aan de onderkant van uw apparaat staat. De eerste zeven cijfers van uw serienummer vormen het partnummer. Match deze vervolgens met een van de opties op de website om zo de juiste update te vinden.

3. Selecteer uw partnummer op de website door erop te klikken. De beschikbare updates worden nu getoond. Selecteer het juiste updatepakket en download deze naar uw computer. Zorg er wel voor dat u het updatepakket ergens opslaat waar u deze ook weer gemakkelijk kunt vinden en openen.

4. Zodra de download is voltooid, moet u het bestand uitpakken. Dit kan worden gedaan met een van de standaard programma’s op uw Mac or Windows computer, of met behulp van externe tools zoals WinZip en WinRar. Meestal is het uitpakken van uw bestand heel eenvoudig en hoeft u alleen maar op uw rechtermuisknop te klikken en de optie Bestanden Uitpakken of Hier Uitpakken te kiezen.

5. Sluit vervolgens een USB stick aan op uw computer. Zorg ervoor dat u alle bestanden van de USB stick verwijderd, voordat u het update bestand erop zet.
    main.dat naar de USB stick. U kunt dit eenvoudig doen door het bestand met de rechtermuisknop te kopiëren en plakken, of door het bestand van uw computer naar de USB stick te slepen.

7. Zodra het bestand op de USB stick staat, kunt u deze vervolgens veilig verwijderen. U kunt de USB stick nu in de Safescan 2265 plaatsen. Zorg er wel voor dat deze is uitgeschakeld voordat u de USB stick aansluit.

8. Zet de Safescan 2265 vervolgens aan. Het apparaat zal de update nu automatisch starten en installeren. U kunt de voortgang van de installatie volgen op het scherm.

9. Nadat de update is geïnstalleerd, hoeft u alleen nog maar de USB stick te verwijderen, en uw Safescan 2265 opnieuw op te starten. De nieuwe softwareversie wordt nu weergegeven tijdens het opstartproces.

Houd er rekening mee dat uw USB stick een FAT-32 format moet hebben om de update te laten werken. Als uw USB stick een ander format heeft, kunt u dit eenvoudig aanpassen door de USB stick in uw computer te plaatsen en er met de rechtermuisknop op te klikken. Klik vervolgens op Format en selecteer FAT-32 onder de optie Bestandssysteem. Uw computer toont u een waarschuwing. Klik vervolgens op OK om door te gaan. Uw computer zal de USB stick nu formatteren. U krijgt automatisch een melding te zien wanneer dit proces voltooid is. Gebruikt u een Mac computer? Sluit dan de USB stick aan en selecteer de optie Schijfhulpprogramma. Klik vervolgens op Wissen en zorg ervoor dat u de FAT-32 optie selecteert. Zodra uw USB stick geformatteerd is, kunt u verder gaan met stap 6 en de installatie van de update voltooien.